نگاهي به حيات شهيد يدالله كلهر
در سال 1333 سردار رشيد، حاج يدالله كلهر، در روستاي «باباسلمان» شهريار در خانوادهاي مذهبي و متوسط به دنيا آمد. وي پس از گذراندن دوران كودكي و دبستان به دليل نبود امكانات در روستا، مقطع دبيرستان را در شهريار گذراند. سال 1353 به خدمت سربازي رفت و پس از آن به كار آزاد روي آورد. از ويژگيهاي آشكار وي در دوران جواني، كمك به همنوعان خود بود.
كلهر رفتاري بزرگمنشانه داشت و مردانگي و شجاعت با جانش آميخته بود. وضعيت سخت زندگي در روستا و ديدن فقر و تنگدستي مردم، آتش عشق به برقراري عدالت و مبارزه را در درون او برافروخته بود. به همين دليل، در نخستين طليعه حركتهاي انقلابي، به صف انقلابيون پيوست و با گروهي از جوانان در تصرف پادگان «باغشاه» سابق (ميدان حر كنوني) همت گمارد. يك بار هم در جريان مبارزات انقلاب، هدف اصابت گلوله قرار گرفت و مجروح شد.
پس از پيروزي انقلاب و ضرورت دفاع از كوي و برزن در تشكيل پايگاههاي دفاعي و كميتهها در مساجد براي حراست از دستاوردهاي انقلاب در محل سكونت خود، نقش رهبري داشت و با دادن آگاهي به مردم، نسبت به رفع نيازهاي آنان اقدام ميكرد.
در شهريور 1358 با تشكيل سپاه كرج به عضويت اين نهاد درآمد و به خاطر شايستگيهاي او به عنوان جانشين عمليات سپاه كرج مشغول به خدمت شد. وي در نخستين گروه اعزامي از سپاه كرج به كردستان، سرپرستي گروه را بر عهده گرفت و در آزادسازي شهر سنندج با وجود آنكه نيروهاي تحت فرماندهي او پس از پايان مأموريت به كرج بازگشتند، او در منطقه ماند و به فرماندهي عمليات شهر تكاب منصوب شد.
با آغاز جنگ تحميلي، به كرج بازگشت و پس از سازماندهي تعدادي از نيروهاي رسمي و بسيجي، به جنوب رفت و در همان روزهاي نخست جنگ، جبهه «فياضيه» در آبادان را تشكيل داد و مدتها به عنوان فرمانده محور جبهه فياضيه مشغول خدمت شد.
در عمليات «طريقالقدس» با سمت فرمانده گردان وارد عمل شد كه به دليل نبوغ و رشادتها و خلاقيتهايي كه از خود نشان داد، جانشين تيپ «المهدي» شد. در عمليات فتحالمبين، بيتالمقدس و رمضان، به عنوان فرمانده لشكر 27، مسئول محور و در والفجر مقدماتي، جانشين تيپ نبياكرم(ص) بود. شهيد كلهر در عمليات «كربلاي 5»، قائممقام لشكر ده سيدالشهدا(ع) بود كه به درجه رفيع شهادت رسيد.
كلهر در سال 59 ازدواج كرد و ثمره اين ازدواج دختري است كه از نعمت پدر محروم ماند و حتي در زمان حيات كلهر، به دليل وضعيت دوران جنگ و حضور شهيد كلهر در جبهه، طعم محبت پدرانه را نچشيد. در طول جنگ، او چند بار مجروح شد و آخرين جراحتش به اندازهاي شديد بود كه درمان آن يك سال طول كشيد.
صلابت، شهامت، صبر و توكل او بر خدا و حضور او در ميادين مختلف از همان دوران جواني از او فرماندهي لايق ساخته بود. شجاعت در ذات او بود. او علمدار رشيد لشكر بود، عمرش در جهاد في سبيل الله گذري شده بود. ضربتها را به جان ميخريد تا انقلاب آسيب نبيند. او كمتر حرف ميزد، اما هرگاه لب به سخن ميگشود، درك عميقش از مسائل و فكر بلند او در بررسي و تحليل قضايا در لابهلاي جملههاي كوتاهش آشكار ميشد.
در خاطرهاي، برادرش نقل ميكند كه در عمليات «كربلاي 5» دوست و همرزم صميمي شهيد كلهر به نام سيدحسن ميررضي به شهادت ميرسد، اين شهادت براي شهيد كلهر خيلي سنگين تمام شد. از آنجا كه ارتباط بسيار نزديك و صميمي با هم داشتند، ايشان بيتابي ميكردند و در همان منطقه عمليات داخل نفربر رفته بود و با حزن و اندوه و غم از دست دادن يار نزديك خود گريه ميكرد. رفقا و دوستان هرچه اصرار كردند ايشان آرام نشد. تا اينكه حاج آقا (شهيد) ميثمي او را ميبيند، به طرفش ميرود و در گوش وي قدري صحبت ميكند. شهيد كلهر بلافاصله گريهاش قطع ميشود و تبسم ميكند پس از اينكه شهيد ميثمي ميرود، دوستان جوياي موضوع ميشوند. وي ميگويد كه ايشان در گوش من همان حرفي را گفتند كه حضرت رسول اكرم(ص) به حضرت زهرا(س) گفتند و ديري نپاييد كه همين موضوع به واقعيت پيوست و در مرحله بعد عمليات «كربلاي 5» شهيد كلهر به شهدا پيوست.
در مراسم وداع با پيكر شهيد كلهر در اردوگاه كوثر كه در 10 كيلومتري سوسنگرد واقع شده بود، در آن ساعاتي كه شهيد كلهر را در حسينيه اردوگاه تشييع ميكردند، براي نخستين و آخرين بار، چادرهاي اردوگاه مورد هجوم نزديك به 25 فروند هواپيما قرار گرفت و به بركت خون شهيد، باعث شد كه هيچ كس در چادر نباشد، وگرنه تعداد زيادي از رزمندگان به شهادت ميرسيدند.
*************************************************
دوسدارم نظرتونو بدونم
هَرزگی “مـُـــــد” اســت !
در روزگاری زندگی میکنیم کـه:
هَرزگی “مـُـــــد” اســت !
بی آبرویــی “کلاس” اســـت
مَســـــتی و دود “تَفـــریــح” اســـت
رابطه با نامحرم “روشــن فکــری” اســت
گــُـرگ بــودن رَمـــز “مُوفقیت” اســـت
بی فرهنگی “فرهنگ” است
پشت به ارزش ها واعتقادات کردن نشانه “رشد ونبوغ” است..
پاسخ:متاسفانه همینه :(
.: Weblog Themes By Pichak :.